Misbrugscenter Frederiksberg

→ Få hjælp fra dit lokale rusmiddelcenter

Få hjælp til misbrug på Frederiksberg

– og bliv henvist til misbrugsbehandling i hele landet.

Der tilbydes både lokal misbrugsbehandling på Frederiksberg og henvisning til specialiserede behandlingscentre i andre regioner, så den bedst mulige hjælp kan opnås. Uanset hvor man befinder sig, er der støtte at hente til at overvinde misbrug og skabe en lysere fremtid.

  • Din kommune er forpligtet til at støtte dig, når du søger hjælp til misbrug
  • Frederiksberg Kommune kan henvise dig til behandlingstilbud uden for kommunen
  • Misbrugsbehandling uden for dit lokalområde sikrer diskretion og et målrettet fokus på bedring.

 

Sådan får du hjælp til misbrug på Frederiksberg

Bor du på Frederiksberg og har brug for hjælp med et misbrug? Frederiksberg Kommune tilbyder ligesom alle andre kommuner i Danmark rådgivning og behandling til misbrug.

Adresse og kontakt

I Frederiksberg Kommune finder du Stofrådgivningen på:

Peter Bangs Vej 26, 3. sal. 2000 Frederiksberg

Og du kan kontakte Frederiksberg Kommunes Rusmiddelcenter på:

Tlf. +45 3821 3902

Læs mere om Frederiksberg Kommunes tilbud her

Hvornår skal du tage det første skridt?

Har du ofte overvejelser om, hvorvidt dit forbrug af alkohol eller stoffer er for højt? Har du undertiden følt dig usikker på, om du burde søge hjælp til misbrug?

En nyttig tommelfingerregel er, at hvis du oplever, at din brug af rusmidler overstiger dine intentioner og planer, så er det på tide at række ud efter hjælp.

Det kan også være, at dine nærmeste, såsom familie eller venner, har ytret bekymring omkring dit forbrug af alkohol eller stoffer. Dette er klare signaler på, at det kan være nødvendigt med professionel støtte.

Blot en bekymring er tilstrækkelig til at søge hjælp, og ifølge dansk lovgivning er din kommune forpligtet til at assistere dig, når du rækker ud.

Lovgivning og henvisning

Alle danske kommuner er juridisk forpligtet til at tilbyde hjælp til borgere, der kæmper med misbrug og søger assistance.

Man har mulighed for at modtage behandling i sin egen kommune, men man kan også anmode om at blive henvist til andre specialiserede behandlingsmuligheder på landsplan.

I sådanne tilfælde vil kommunen vurdere borgerens behov og sikre, at man bliver henvist til det rette behandlingstilbud.

Bliv henvist til Alfa Fredensborg af Frederiksberg Kommune

Når du kontakter Frederiksberg Kommune med en anmodning om hjælp til misbrug, har du også mulighed for at blive henvist til Alfa Fredensborg.

Alfa Fredensborg er et etableret misbrugscenter, der tilbyder både døgnbehandling og dagbehandling. Siden 2003 har centret støttet personer, der kæmper med misbrug, og har opbygget betydelig erfaring med at hjælpe folk til at genvinde deres livskvalitet.

Har du brug for hjælp?

Kontakt os døgnet rundt på telefonen til en helt fortrolig og uforpligtende samtale.

Hvis du er mere tryg ved at sende os en besked, kan du gøre det her.

Misbrugsbehandling i og uden for Frederiksberg

Behandling uden for dit nærområde kan give muligheder for ny begyndelse og færre fristelser. Find mere information om Alfa Fredensborgs misbrugsbehandlingstilbud her:

Døgnbehandling

Døgnbehandling betyder, at man bor på behandlingsstedet og modtager intensiv støtte til at tackle sine misbrugsproblemer. Denne type behandling er specielt velegnet til personer med alvorlige afhængigheder, som kræver en omfattende og målrettet indsats.

Hvis du lider af abstinenser og har brug for at komme væk fra din nuværende livssituation, kan døgnbehandling være den rette løsning. Hos Alfa Fredensborg tilbyder de professionel støtte gennem afgiftning, stabilisering, omsorg og en helhedsorienteret misbrugsbehandling.

Varigheden af døgnbehandlingen varierer alt efter individuelle behov. For eksempel kan en 40-årig med et alkoholmisbrug have gavn af et kort, intensivt døgnforløb efterfulgt af ambulant behandling. Omvendt kan en 30-årig med et omfattende misbrug af kokain, alkohol og piller have brug for 2-3 måneders døgnbehandling efterfulgt af dag- og ambulant behandlingsformer.

Behandlingen tilpasses individuelt for at sikre, at hver person får den bedste støtte i deres vej mod et stoffrit liv.

Læs mere: Døgnbehandling

Hjælp og støtte til pårørende

Ofte står pårørende alene tilbage, når en misbruger kommer i behandling. Dette kan skabe udfordringer i familierelationer og øge risikoen for tilbagefald, hvis ikke også de pårørende får støtte.

For at adressere dette behov tilbyder Alfa Fredensborg gratis kurser og støtteprogrammer for alle pårørende, hvilket sikrer, at hele familien kan gennemgå en positiv udvikling.

For at imødegå dette behov tilbyder Alfa Fredensborg støtte til alle pårørende gennem AlfaRehab’s gratis kurser, så de også kan få hjælp og lære at cope med deres oplevelser og bekymringer.

Tilbuddene inkluderer:

  • Individuelle samtaler
  • Gruppeforløb
  • Familiesamtaler.

 

Er du pårørende?

Er du pårørende til en person med afhængighed og misbrug, og har du brug for hjælp og støtte til at håndtere hverdagen?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud til dig.

Misbrugscenter i hele Danmark

Fordelen ved at få behandling uden for Frederiksberg

Ved at søge hjælp uden for Frederiksberg kan personer få adgang til specialiserede behandlingsmuligheder, som måske ikke er tilgængelige lokalt. At modtage behandling væk fra ens sædvanlige omgivelser kan betyde færre distraktioner og øget fokus på bedringen.

Diskretion er desuden en vigtig faktor, når behandlingen foregår uden for ens lokalsamfund, hvilket kan bringe fred og ro i sindet hos dem, der er bange for at støde på bekendte.

Fjernelse fra vante steder og rutiner kan fremme en atmosfære for personlig vækst. Ændring af miljøet mindsker eksponeringen for triggere og kan forhindre tilbagefald. Det hjælper også med at opbygge nye, sunde vaner og netværk, som er afgørende for en bæredygtig bedring.

Rejsen til specialeområdet, såsom til behandlingscentret i Fredensborg, kan markere en symbolsk ny begyndelse. Det manifesterer en afgørende beslutning om at prioritere ens mentale og fysiske helbred højt og skaber en værdifuld adskillelse mellem tidligere destruktive adfærdsmønstre og fremtidens håbefulde muligheder.

Indsigt i Alfa Fredensborgs Behandlingsmetoder

En smuk og rolig placering

Hos Alfa Fredensborg værdsætter de betydningen af behandlingsmiljøet, hvorfor deres center er beliggende i naturskønne omgivelser i Fredensborg. Her tilbydes individuelle værelser med egen nøgle, TV, internet og komfortable møbler, hvilket sikrer en tryg og hjemlig atmosfære for dem, der søger hjælp.

Den landlige beliggenhed tæt ved Fredensborg Slot giver en opløftende ramme, hvor privatliv kan bevares og nye relationer kan dannes.

De tilbyder også anonym behandling for dem, der selv betaler for deres misbrugsbehandling, hvilket sikrer fuldstændig diskretion. Dine data deles derfor kun med de personer, du har givet samtykke til.

Kompetente og empatiske behandlere

Alfa Fredensborgs team består af veluddannede fagfolk med mange års erfaring i at hjælpe mennesker med rusmiddelafhængighed. De besidder færdigheder inden for sundhed, socialt arbejde, psykologi og teknik, hvilket gør dem i stand til at yde omfattende og professionel støtte.

De forstår, at rusmidler ofte anvendes som en form for “løsning” på komplekse problemer i livet. Derfor er deres fokus i misbrugsbehandlingen at tackle disse underliggende problemer, så rusmidlerne ikke længere fremstår nødvendige. Dette åbner døren til et liv uden misbrugsproblemer.

Individuelt tilpasset behandling

Hos Alfa Fredensborg skræddersyer de behandlingen til hver enkelt persons specifikke behov, da de anerkender, at ingen behandlingsforløb er ens. Flere af deres medarbejdere har oplevet misbrug på egen krop og kan således yde dybdegående og empatisk støtte. De tror på, at alle fortjener et godt liv, og at nogen blot har brug for extra hjælp til at nå deres mål uden misbrug.

Med respekt og tillid tilpasser de behandlingen til den enkelte, hvilket giver optimale betingelser for at overvinde misbruget. Deres mål er, at du skal føle dig hjemme og støttet gennem hele behandlingsprocessen.

De har over 20 års erfaring i arbejdet med dobbelt belastede misbrugere, som også lider af psykiske lidelser. Deres holistiske tilgang tager højde for disse unikke udfordringer, og de tilbyder psykologhjælp til dem, der har behov for det.

Forskellige stoffer, der kræver behandling

Hash

Kokain

Alkohol

Heroin / Metadon

Benzodiazepiner

Fentanyl

MDMA

GHB

Amfetamin

Og forskellige piller

Har du spørgsmål til misbrugsbehandling i Frederiksberg eller på Alfa Fredensborg?

Har du selv et misbrug, eller er du pårørende til én, der kæmper med misbrug?

Hvis du har spørgsmål til misbrugsbehandling hos Alfa-Fredensborg eller mulighederne i Frederiksberg, eller hvis du ønsker vejledning omkring alkohol- eller stofmisbrug, står vi klar til at hjælpe dig.

48 40 40 60

Ring hele døgnet