Pårørende til misbruger

Vi tilbyder også professionel hjælp til de nærmeste!

Få hjælp i dag

På Alfa er de pårørende vigtige for helbredelsen

At være nærtstående til en misbruger kan være rigtig hårdt, hvad enten personen har et stofmisbrug, alkoholmisbrug eller hashmisbrug. Mange overser helt denne problematik og behovet for hjælp til personerne tæt på. Når misbrugeren er kommet i behandling, efterlades de pårørende som regel til sig selv. Det kan skabe store problemer i familierelationerne, at det kun er den ene part, som har gennemgået en personlig udvikling, og det skaber samtidig en øget risiko for tilbagefald hos misbrugeren.

For at imødekomme dette åbenlyse behov, har Alfa-Fredensborg sikret at ALLE pårørende kan tilmelde sig til vores gratis kurser.

I mange tilfælde kan det være særdeles hjælpsomt for hele familien, at de får hjælp og starter i grupperne FØR misbrugeren starter behandling. Familien lider ofte mindst lige så meget og bliver ofte klar til at søge hjælp, før misbrugeren gør det. Når familien får hjælp, og får tilegnet sig mere viden om misbrug/afhængighed, vil dette også påvirke misbrugeren, så han/hun måske ønsker at standse sit misbrug tidligere end ellers.

Ensomme misbrugere og pårørende

Er du pårørende til misbruger? Så har du det helt sikkert ikke godt.

Bekymringer, stress, skam og frustration fylder din hverdag og ødelægger jeres relation. Med hjælp fra vores  pårørendehjælp finder du tilbage til dig selv, dine værdier og vigtigst af alt, din egenomsorg.

Mange pårørende er utrolig ensomme. Det er de, fordi de ofte føler, at de skal skjule den virkelighed det er, at et menneske, de holder meget af, er misbruger. Ensomhed er en blanding af mange følelser. Bag den ligger ofte både skam, skyld, frustration, stress, frygt, bekymring, manglende forståelse og meget mere. 

Hjælp til pårørende: Få hjælp til hele familien nu

Det er helt gratis at deltage i vores pårørendetilbud for at få hjælp!

Og det kræver hverken, at du selv er i behandling eller er pårørende til en i behandling hos os.

Har du som pårørende til en misbruger spørgsmål omkring afhængighed af hash, stoffer eller alkohol, så er du velkommen til at kontakte os anonymt på tlf. 48 40 40 60.

Vi tilbyder dig vejledning og rådgivning, der er målrettet din og din families situation, hvad enten din pårørende er afhængig af stoffer eller har et misbrug af alkohol. Problemer og spørgsmål i forbindelse med afhængighed er ofte de samme, og sammen afklarer vi, hvilken type hjælp, du har brug for.

Vi har stor erfaring med effektiv behandling af misbrug, og vi ved derfor, hvor vigtigt det er at indtænke forældre, børn, søskende, partnere og andre pårørende ind i misbrugerens behandling.

Gratis hjælp til pårørende

Er du pårørende til en misbruger og er du i tvivl, om du ønsker hjælp?
Kontakt vores afdeling for pårørende og få en helt uforpligtende snak.

pårørende til misbruger

I er ikke alene som pårørende

Hvis du går og tror, at I er alene med jeres problem, så tager du fejl!

De fleste pårørende til en alkoholiker eller en stofmisbruger synes, det er pinligt, at en af deres tætte pårørende har udviklet et misbrug. Dette kan gøre, at man som pårørende venter længe med at begynde at søge hjælp. Du kan trygt kontakte os helt anonymt og vi vil vejlede dig i, hvad du kan gøre.

Vi har mere end 20 års erfaring i at hjælpe misbrugere og deres pårørende. Vi har altid flere af vores medarbejdere på efteruddannelse for at holde vores målsætning:

At levere den bedst mulige behandling til afhængige og deres familier.

har et højrisikoforbrug af stoffer

er afhængige af alkohol

%

der læser denne side, kontakter os

Tabu at være pårørende til misbruger

Selvom der i Danmark findes flere tusinde pårørende, er det stadig et utrolig stort tabu at være pårørende – faktisk ligeså stort et tabu som at være misbruger. Desværre betyder dette tabu, at rigtig mange ikke får talt ud om, hvordan de har det – netop derfor er pårørendehjælp så enormt vigtigt.

Hos Alfa har vi gratis pårørendeterapi. Den består af en pårørendegruppe, som mødes en gang om ugen. Det lyder måske skræmmende, men i virkeligheden sidder vi nogle få mennesker og deler erfaringer om, hvordan det er, at være pårørende til en misbruger. 

Pårørendegrupperne styres af vores erfarne terapeuter. Gruppestyrerne er uddannet til at støtte og hjælpe, men de vil aldrig fortælle, hvad du som pårørende SKAL gøre. Den tilgang tror vi nemlig ikke på.

Vores filosofi og erfaring fortæller os, at det, som virker for den ene, ikke med garanti virker for den anden.

Én ting er helt sikkert: Vi mennesker gør sjældent, hvad andre siger vi skal. Vi gør det, vi er motiveret for at gøre. Det gælder både misbrugere, pårørende og alle andre.

Familiesamtaler til pårørende til misbrugere

Hvis man lever med en misbruger, der får hjælp, uden at man selv får nogen form for hjælp, risikerer man, at relationen bliver endnu sværere. Det er nemlig svært at udvikle sig sammen, hvis den ene står stille. Der er som regel også en masse følelser af både skam. svigt, frustation, ensomhed, skyld og skam, som svinger frem og tilbage mellem jer. De følelser skal italesættes, så I kan få ryddet op i dem.  Ting, som vi ikke får talt ud om, har det nemlig med at ligge og slå knuder i vores relationer.

Medafhængig og pårørende

De pårørende kan nemt glemme sig selv og dermed bliver nogle af dem decidere medmisbrugere. Altså en tilstand, hvor de hjælper misbrugere med at muliggøre et misbrug ene og alene, fordi de ikke kan lide at se deres kære lide. Som regel tænker de ikke over det, og medmisbruget er dermed noget, der sker over tid.

Samtidig kommer mange pårørende til at misbruge dem selv ved at overskride egne grænser for, hvad de vil acceptere og tolerere. Det sker uden at man bemærker det ske, og derfor er det så vigtigt, at få sat ord på forløbet – og gerne med en udefra, som ikke har meninger eller følelser i klemme.

Det gør det også meget lettere at sige alt det svære. Det kan være: “Jeg ville nogen gange ønske, jeg ikke var i familie med X fordi misbruget ødelægger så meget.” Den sætning er ikke ond, mærkelig eller kold. Den er bare bundærlig, og det er netop dét vi tør være i vores pårørendeterapi.

Medafhængig og pårørende

De pårørende kan nemt glemme sig se,v og dermed bliver nogle af dem decidere medmisbrugere. Altså en tilstand, hvor de hjælper misbrugeren med at muliggøre et misbrug ene og alene, fordi de ikke kan lide at se deres kære lide. Som regel tænker de ikke over det. og medmisbruget er dermed noget, der sker over tid.

Samtidig kommer mange pårørende til at misbruge dem selv ved at overskride egne grænser for, hvad de vil acceptere og tolerere. Det sker uden, man bemærker det ske, og derfor er det så vigtigt, at få sat ord på forløbet og gerne med en udefra, der ikke har meninger eller følelser i klemme.

Det gør det også meget lettere at sige alt det svære. Det kan være: “Jeg ville nogen gange ønske, jeg ikke var i familie med X fordi misbruget ødelægger så meget.” Den sætning er ikke ond, mærkelig eller kold. Den er bare bundærlig, og det er netop dét vi tør være i vores pårørendeterapi.

Er du pårørende til en misbruger?

Er du pårørende til en misbruger? Så ring til os allerede i dag og hør, hvordan vi kan hjælpe dig.

Ved at passe på dig selv, og dermed blive gladere og mindre stresset, hjælper du også den misbruger, du holder af.

Ring til os helt uforpligtende på telefon 48 40 40 60.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Pårørendeterapi

Et effektivt værktøj til at undgå, at følelser slår knuder, når man er pårørende til misbruger.

Gratis hjælp til pårørende til misbruger

Tilmeld jer hos vores pårørendegruppe

Vores pårørendeprogram sikrer, at hele familien får mulighed for hjælp.

Der er pårørendegruppe hver mandag fra 15.30 til 18.00.

Tilmeld dig det næste kursus her

Vores pårørendegruppe holder til i vores skønne lokaler i 2100 København Ø hos AlfaRehab.

Ring på 35 35 35 81 for at høre mere og tilmelde dig.